Workshop: Kickstart je zoektocht

Genetische genealogie in één dag

Wat

Je wil graag zelf aan de slag met je zoektocht maar je weet niet goed waar te beginnen. Je hebt gehoord van de mogelijkheden, maar als je naar je duizenden DNA-matches kijkt begint het je misschien te duizelen. Je wil graag uitleg over centiMorgans, de beste plek om bomen te bouwen, hoe je aan betrouwbare informatie komt en uiteindelijk hoe je je onbekende familie kunt vinden. Dan is deze workshop iets voor jou!

De laatste vrijdag van de maand

Ik verwelkom je vanaf half tien bij mij thuis in Hilversum en na een korte kennismaking gaan we vanaf 10 uur aan de slag met je zoektocht.

Lotgenoten

We gaan in een groep van maximaal vijf 'zoekers' aan het werk. Je maakt een concrete start met je zoektocht en je ontmoet lotgenoten. Ieder verhaal is anders, maar iedereen is op zoek.

Basiskennis

Om met je zoektocht aan de slag te kunnen, heb je basiskennis en tools nodig voor het interpreteren van je DNA-matches, het bouwen van stambomen en hoe je nou uiteindelijk je onbekende familie vindt.

Meebrengen

Neem de uitslag van een internationale DNA-databank en een laptop met internetverbinding mee. Ik zorg voor wifi, koffie, thee, water, lunch en goed gezelschap. Als je nog niet getest hebt, kun je hier lezen welke test je het beste kunt bestellen.

Na afloop

Als we afscheid nemen, heb je de basiskennis vergaard om zelfstandig je zoektocht te vervolgen. Mocht je het toch te ingewikkeld vinden, of om een andere reden graag support willen blijven krijgen, dan overleg ik graag met je over de mogelijkheden.

Praktische informatie

  • De laatste vrijdag van de maand (de volgende is op 29 maart)
  • Van 9.30 uur (inloop) tot 15.00 uur (met uitloop)
  • €250 per persoon
  • Gratis parkeren aan de overkant van de straat

Inschrijven

Schrijf je nu in of mail me je vragen! En mocht je liever een-op-een of online een workshop volgen, neem dan vooral contact op zodat we je wensen kunnen bespreken.