Beproefde methode

Door Ester
23 okt 2021

Ik heb sinds 2016 veel ervaring met het vinden van familie, voor mezelf en anderen. De methode die ik gebruik heeft zich al vele malen bewezen. De basis van de methode heet ‘genetische genealogie’ en is een combinatie van stamboomonderzoek en DNA-onderzoek. Je doet een DNA-test bij een internationale DNA-databank en met de uitkomsten daarvan gaan we samen aan de slag. 

Uit zo’n test rollen DNA-matches. Vaak zijn dat mensen die je niet kent, maar waarmee je enkele generaties terug een voorouder deelt. Als je weet wie je ouders zijn, is het relatief eenvoudig om uit te vogelen hoe je aan iemand verwant bent. Je vergelijkt je stambomen en ziet of je een of meer voorouders deelt. Als je niet weet wie die gezamenlijke voorouders zijn, dan wordt het puzzelen. En laat ik nou heel goed zijn in puzzelen en jou daar graag bij helpen!

Voor we aan het werk gaan, zorgen we dat we elkaar ontmoeten. Ik hoor dan graag je verhaal en we maken afspraken wat ik voor je kan doen en hoe we gaan samenwerken. Ik werk op basis van een uurtarief en een inspanningsverplichting. Dat betekent dat ik mijn uiterste best doe om te zorgen dat je vragen beantwoord worden. Maar ik kan je daarop helaas geen garantie geven. Mijn ervaring is inmiddels wel, dat je met wat mooie DNA-matches, een gezonde portie lef, doorzettingsvermogen en af en toe een zetje in je rug sowieso kunt vinden. Daarom roep ik geregeld ‘we gaan ze allemaal vinden’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *